Ontwerp van een platen lifter / FLEX Lifter

  • Overzicht van de platen lifter

  • Van 3D model naar productietekening

  • FLEX Lifter verschillende lengtes en breedtes

  • Flex lifter

  • FLEX lifter in de kleinste configuratie

  • Flex lifter in de positie om lange en brede platen te tillen

Veel stukgoederen worden efficient per zeecontainer vervoerd. Sommige producten lenen zich echter niet voor dit type vervoer. Enorme hoeveelheden stalen en aluminium platen voor de staalverwerkende industrie worden verscheept. Traditioneel wordt dit met kettingen aan boord gehesen. Een tijdrovende en ook gevaarlijke klus. TTS heeft Cargotec / Steinweg geholpen om een innovatief concept neer te zetten, uit te werken en tot een succes te maken. De FLEXlifter, zoals de platen lifter doorgaans wordt genoemd kan met 1 man begeleiding net zo veel werk uitvoeren als wat voorheen met 2 teams van 4 man nodig was. Dit levert forse besparingen op. De platen worden met zuignappen opgetild en als extra bescherming komen er haken onder om de vereiste veiligheid te bieden. Allerlei diktes, lengtes en breedtes kunnen met dezelfde FLEXlifter worden verwerkt.

Voor dit project is veel coördinatie vereist tussen het management team, technische mensen, onderhoud en de mensen die er uiteindelijke mee moeten gaan werken. Om deze communicatie te bevorderen zijn er diverse 3D simulaties gemaakt en is er voortdurend overleg gevoerd. Het resultaat mag dan ook een team inspanning worden genoemd.

 

Overview

Ontwikkeling van een slim hulpmiddel om uiteenlopende stalen en alumunium platen efficient van en aan boord van zeeschepen te krijgen.

Segment

Cargotec, Steinweg

Diensten

3D-Design, FEM, innovatief ontwerp

Competenties

FEM
Innovatief ontwerp
Staalconstructies